Μέρες Ενημέρωσης

Δύο ημέρες ενημέρωσης διοργανώθηκαν για να ενημερώσουν πιθανούς χρήστες σχετικά με τις πιλοτικές υλοποιήσεις (pilot implementation sessions) του εικονικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου V-Alert με σκοπό τη διεύρυνση των χρηστών, την προσέλκυση περισσότερων χρηστών καθώς και την προετοιμασία των πιλοτικών υλοποιήσεων που θα διεξαχθούν στη Σερβία και στη Βουλγαρία.

Στις 23 Σεπτέμβρη στο ξενοδοχείο Palace, Toplicin Venac 23, ο εταίρος του V-Alert έργου, Belgrade Center for the Promotion of Science, διοργάνωσε Ημέρα Ενημέρωσης (Infoday) του V-ALERT για δασκάλους σχολείων. Συνεργάτες του έργου από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ήταν επίσης παρόντες στην Ημέρα Ενημέρωσης.

_MMM9735

Την 1 Οκτωβρίου, ο εταίρος του V-Alert από τη Βουλγαρία, η BCCI, διοργάνωσε μια ημερίδα επίδειξης της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου V-Alert, και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να εμβυθιστούν στον κόσμου του Διαδικτύου και να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις απάτες του κυβερνοχώρου με ελκυστικό τρόπο δια μέσου ενός παιχνιδιού σε εικονικό κόσμο. Τα 4 σενάρια που δημιουργήθηκαν σχετίζονται με κινδύνους «ψαρέματος» (phishing threats), υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, περιήγηση σε κοινωνικά δίκτυα και δημιουργία ισχυρών κωδικών στο διαδίκτυο. 

 

 

IMG_3838